NL FR EN

Nieuws

Wat speelt er bij onze merken en wat speelt er bij ons?

Nieuws

Wij hebben het Groen Geregeld

Bij TCK hechten we veel waarde aan duurzaam ondernemen en streven we naar een groene toekomst! Zo'n 75% á 80% van ons stroomverbruik wekken wij zelf op via onze zonnepanelen. Voor de resterende energiebehoefte hebben we besloten om niet zomaar groene stroom in te kopen, maar volledig te gaan voor 100% duurzaamheid, opgewekt in Nederland.

X-Socks op Marathon Sport Expo Rotterdam

Op vrijdag 12 en zaterdag 13 april 2024 vindt voor de 43ste keer de Marathon Sport Expo in Rotterdam plaats. Deze geweldige beurs vormt het bruisende begin van de NN Marathon Rotterdam en het team van TCK is er bij!

De Sport Expo biedt een scala aan producten en diensten die gericht zijn op het bevorderen van een actieve en gezonde levensstijl. Of je nu een doorgewinterde marathonloper bent of gewoon van een gezonde levensstijl houdt, de beurs heeft voor ieder wat wils.

Customer Service medewerker (32-40 uur)

Ben je daarnaast ook nog een enthousiast outdoor mens of sportliefhebber? Lees dan vooral verder, want dan hebben wij een interessante uitdaging voor je. Binnen ons Customer Service Team, gevestigd in Kerkrade, hebben wij namelijk een vacature voor een: Customer Service Medewerker (32 – 40 uur).

Bij onze afdeling customer service kunnen klanten (B2B) en consumenten (D2C) terecht met alle vragen over orders, voorraden, retouren en reparaties. Om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, werken we bij TCK met een geavanceerd CRM-systeem, waardoor alle medewerkers beschikken over alle relevante informatie.

Officiële aftrap World Team voor 4Daagse

Woensdagavond 6 maart was werkelijk een avond vol inspiratie! In de showroom van LOWA in het Sports Business Center vond namelijk de officiële aftrap plaats voor het World Team van Mo Hersi dat deel zal nemen aan de komende 4Daagse Nijmegen!

De dappere wandelaars van dit team hebben de vurige wens om de 4daagse te voltooien als vertegenwoordigers van het land waar hun roots liggen en waar ze familiebanden hebben.

Met trots voorziet TCK Sports Group deze fantastische groep van de benodigde uitrusting voor hun avontuur, waaronder uiteraard LOWA wandelschoenen en sokken, een deuter rugzak of heuptas en natuurlijk het officiële 4daagse startbewijs.

ORTLIEB Quick Rack ‘Accessory of the Year’!

In de Bikepacking Awards 2023 komen producten naar voren die de redactie van bikepacking.com het afgelopen jaar het meest hebben verbaasd. Van fietsen tot accessoires, ze hebben een groot aantal producten beoordeeld, zowel van grote als kleine merken. Met trots kunnen wij melden dat de innovatieve Quick Rack van ORTLIEB de award voor ‘Accessory of the Year’ heeft gewonnen! Hieronder vertellen we je er alles over.

Lees meer...

Doneren in plaats van besparen

Groen is een belofte. Daarom doet deuter het op Black Friday helemaal anders! Het merk doopt deze week om tot Green Week en neemt daarmee haar verantwoordelijkheid voor mens en natuur.

Als lid van de European Outdoor Conservation Association (EOCA), zamelt deuter tijdens de Green Friday-week geld in voor Patron, een organisatie die zich inzet voor het herstel van natuurlijke gebieden en het verminderen van plasticvervuiling. Hoe? Het merk doneert 10% van de omzet die van 20 t/m 26 november in de online webshop in de deelnemende landen behaald wordt aan dit project.

Hieronder lees je meer over deze groene actie!

Lees meer...

Succesvolle Zevenheuvelenhike- en trail voor LOWA

Op 23 september vond de tweede editie van de Zevenheuvelentrail plaats: de eerste editie met ATR by LOWA als hoofdsponsor van een van de grootste trailrunevents van de Benelux. De dag erna werd de Zevenheuvelenhike gehouden, een stevige wandeltocht over hetzelfde parcours als de trail. Leuk om te weten: tijdens de trailrun vond ook het NK Trailrunning plaats! Ruim 6.000 deelnemers trokken over de uitdagende paden in de bossen rondom Nijmegen. Met verschillende afstanden bood de Zevenheuvelentrail voor ieder wat wils.

Lees meer...

Een nieuwe mijlpaal voor ORTOVOX

In het winterseizoen van 23/24 zal ORTOVOX zijn positie als toonaangevend expert op het gebied van bergsportveiligheid versterken met een nieuwe mijlpaal. In samenwerking met het Canadese merk Arc'teryx heeft het Zuid-Duitse bedrijf een airbagsysteem voor lawine-rugzakken ontwikkeld dat nieuwe normen stelt: LiTRIC is elektronisch, lichtgewicht, intuïtief, betrouwbaar, duurzaam, flexibel en 100% geproduceerd in Beieren, Zuid-Duitsland. De AVABAG LiTRIC-serie van ORTOVOX omvat specifieke TOURING- en FREERIDE-modellen die kunnen worden gecombineerd met de LiTRIC BASIS middels het modulaire ZIP-ON systeem.

Lees meer...

Wat betekent PFAS vrij bij deuter?

PFAS, deze afkorting kent inmiddels bijna iedereen. Het verwijst naar nuttige, maar helaas ook schadelijke stoffen voor zowel de gezondheid als het milieu: per- en polyfluoralkylstoffen. Ze worden onder andere gebruikt om outdoorkleding en -uitrusting, zoals rugzakken, te voorzien van een onzichtbare water- en vuilafstotende laag. Het wijdverspreide label ‘PFAS vrij’ betekent dus dat er geen gebruik wordt gemaakt van deze stoffen. De rugzakken van deuter zijn al sinds 2019 vrij van PFAS. Onlangs heeft deuter de term ‘PFC vrij’ veranderd in ‘PFAS vrij’. De twee termen kunnen over het algemeen als synoniem worden beschouwd voor de grote groep industriële chemische impregneerstoffen. Wat PFAS precies zijn en waarom deuter zich zo sterk inzet om deze chemicaliën niet te gebruiken, lees je hieronder.

Lees meer...

ORTOVOX neemt afscheid van PET recycling

‘We nemen afscheid van PET recycling’, een boodschap die ORTOVOX onlangs online heeft gezet. Over dit statement zegt het Duitse merk het volgende: ‘Begrijp ons niet verkeerd, PET recycling is op zichzelf niet slecht, integendeel. Voor veel bedrijven is PET recycling de enige duurzaamheidsstrategie voor het maken van synthetische stoffen. Deels begrijpelijk, aangezien dit grondig is onderzocht en meestal positieve associaties heeft voor consumenten’. PET recycling brengt echter ook problemen met zich mee. Welke? Hieronder vertellen we je er meer over.

Lees meer...

ATR by LOWA nieuwe hoofdsponsor Zevenheuvelenhike en -trail

ATR by LOWA neemt je mee naar de trails! Met ingang van dit jaar is ATR by LOWA namelijk hoofdsponsor van de Zevenheuvelenhike en -trail! Na een succesvolle eerste editie wordt op 23 september de tweede editie van de Zevenheuvelentrail gehouden. De dag erna wordt de Zevenheuvelenhike gehouden, een stevige wandeltocht over hetzelfde parcours als de trail. ATR by LOWA past perfect bij deze sportieve uitdagingen. Het merk LOWA maakt al 100 jaar kwalitatief hoogwaardige outdoorschoenen met de hoogste kwaliteit, de beste pasvorm en een ongeëvenaard comfort. Nu heeft het merk de volgende stap gezet en een gloednieuw segment aan haar collectie toegevoegd: ALL TERRAIN RUNNING (ATR). ATR combineert de jarenlange ervaring in het ontwerpen van gripvaste buitenzolen, perfecte afroleigenschappen en het best mogelijke comfort met een nieuw toepassingsgebied. Of je nu op uitdagende paden, een zachte ondergrond of harde bospaden loopt, met de ATR by LOWA schoenen ben je altijd verzekerd van optimaal comfort! Hieronder vertellen we je alles over de nieuwe modellen.

Lees meer...

Innovatieve trekkingstok gemaakt van hennep

LEKI, de toonaangevende specialist in kwalitatief hoogwaardige ski-, trekking- en trailrunningstokken én handschoenen, heeft een baanbrekende stap gezet door wandelstokken te produceren van hennep, een hernieuwbaar grondmateriaal. Hoewel het in eerste instantie misschien vreemd klinkt, heeft LEKI met succes de mogelijkheid gecreëerd om hennep te gebruiken als alternatief voor traditionele productiematerialen zoals aluminium en carbon.

Lees meer...

Wil jij vanaf nu altijd op de hoogte zijn?

Rollerblade nodigt skateliefhebbers uit om deel uit te maken van hun levendige community via social media. Volg Rollerblade Benelux op het nieuwe officiële Instagram account (@rollerbladenederland) om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en inspirerende verhalen uit de skategemeenschap.

Op het Instagram account deelt Rollerblade boeiende content, waaronder foto's en video's van enthousiaste skaters, tips en tricks om je vaardigheden te verbeteren, en aankondigingen van nieuwe producten. Mis geen enkel moment en volg Rollerblade Benelux op social media. Heb je zelf leuke skate content? Join the skate revolution en tag @rollerbladenederland op Instagram.

Lees meer...

LOWA viert haar verjaardag!

Sta even stil bij deze mijlpaal in de geschiedenis van LOWA. Of kom juist in beweging, want de schoe­nen­fa­brikant bestaat 100 jaar! Ter ere van het 100-jarig bestaan, heeft LOWA in samenwerking met Komoot een collectie samengesteld van 10 Tours, die elk 10 kilometer lang zijn (totaal 100km). Je vindt de wandelingen in België, Nederland en Luxemburg. Ze lopen over heide, door bossen, heuvelachtig terrein en langs de kust. Maar wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze over natuurlijk terrein lopen, zodat je een écht outdooravontuur beleeft.

Lees meer...