1972

Hoe het begon

TCK is in 1972 opgericht door Guido Schaffrath als bespan- en reparatieservice voor tennisrackets. TCK was toen nog bekend onder de naam Tornado Sport Schaffrath en later werd dit Lowa Benelux BV en Tornado Sport BV. Guido startte eerst in zijn garage bij het huis en als snel bleek zijn bespan- en reparatieservice een gat in de markt en werd de volgende stap gezet naar een winkelpand.

1987

Importeurschap Lowa

In 1987 werd besloten om meer nadruk te leggen op het importeren en distribueren van sportartikelen en minder op de detailhandel. Het winkelpand werd verruild voor een kantoor met magazijn aan de Remigiusberg in Simpelveld. In 1989 werd het importeurschap voor het Duitse wandel- en skischoenenmerk Lowa binnengehaald. In datzelfde jaar werden er direct 300 paar Lowa schoenen verkocht in de Benelux.

1993

Dirk start bij TCK

In 1993 begon Dirk, de oudste zoon van Guido, bij het familiebedrijf. In eerste instantie om de voorraad, order- en factuurverwerking te automatiseren. Ondertussen ontwikkelde zich er een nieuwe (organisatie)structuur en kwamen er veel nieuwe merken bij. Inmiddels barstte het kantoor in Simpelveld uit haar voegen en verhuisde TCK naar de Koperslager 7 in Heerlen, naar volledige nieuwbouw. Tot op de dag van vandaag is TCK hier gevestigd.

1997

TCK Sports Group gaat verder onder leiding van Dirk

In 1997 / 1998 nam Dirk Schaffrath de leiding van het familiebedrijf over. Dirk introduceerde de naam TCK Sports Group als verzamelnaam voor Lowa Benelux BV en Tornado Sport BV. Dirk wil tot op de dag van vandaag niet zeggen waar de letters TCK voor staan, alleen dat het met zijn verleden als computer whizzkid te maken heeft. En nee, de ‘C’ staat niet voor computer...

2016

TCK groeit door

In 2016 telt TCK ruim 50 medewerkers en behoort TCK Sports Group tot de grootste onafhankelijke importeurs in de sport- en outdoorbranche in de Benelux. Koploper op het gebied van automatisering met onder meer; TCK OrderOnline, MediaOnline en het interne CRM systeem Synergy. Tevens voorziet TCK in Drop Shipments en wordt er gewerkt met de garantie ‘vóór 16 uur besteld, de volgende dag in huis’.

2019

TCK wordt hoofdsponsor Vierdaagse Nijmegen met Lowa

Vanaf 2019 is Lowa hoofdsponsor van de Vierdaagse Nijmegen. Met de enorme deskundigheid die TCK met dit top wandelschoenen merk in huis heeft is het een perfecte match met het grootste wandelevenement ter wereld.

>

Verandering is de enige constante

De markt blijft veranderen en TCK verandert mee. Met name ICT, sales, marketing en de nieuwe tak ‘New Business’ staan met de neus vooraan om alle ontwikkelingen op de voet te volgen en erop in te spelen. Maar ook de alle andere teams; administratie, inkoop, customer service en de crew in het magazijn staan niet stil en optimaliseren voortdurend in kennis en kunde. Op deze manier slaagt TCK er keer op keer in om succesvol de markt te bewerken zowel B-to-B als B-to-C. TCK kijkt met open vizier de toekomst tegenmoet!

denkenalshetmerk
risicomanagement
snelleleverng