NL FR EN

Nieuws

Wat speelt er bij onze merken en wat speelt er bij ons?

Nieuws

Wij hebben het Groen Geregeld

Bij TCK hechten we veel waarde aan duurzaam ondernemen en streven we naar een groene toekomst! Zo'n 75% á 80% van ons stroomverbruik wekken wij zelf op via onze zonnepanelen. Voor de resterende energiebehoefte hebben we besloten om niet zomaar groene stroom in te kopen, maar volledig te gaan voor 100% duurzaamheid, opgewekt in Nederland.

X-Socks op Marathon Sport Expo Rotterdam

Op vrijdag 12 en zaterdag 13 april 2024 vindt voor de 43ste keer de Marathon Sport Expo in Rotterdam plaats. Deze geweldige beurs vormt het bruisende begin van de NN Marathon Rotterdam en het team van TCK is er bij!

De Sport Expo biedt een scala aan producten en diensten die gericht zijn op het bevorderen van een actieve en gezonde levensstijl. Of je nu een doorgewinterde marathonloper bent of gewoon van een gezonde levensstijl houdt, de beurs heeft voor ieder wat wils.

Customer Service medewerker (32-40 uur)

Ben je daarnaast ook nog een enthousiast outdoor mens of sportliefhebber? Lees dan vooral verder, want dan hebben wij een interessante uitdaging voor je. Binnen ons Customer Service Team, gevestigd in Kerkrade, hebben wij namelijk een vacature voor een: Customer Service Medewerker (32 – 40 uur).

Bij onze afdeling customer service kunnen klanten (B2B) en consumenten (D2C) terecht met alle vragen over orders, voorraden, retouren en reparaties. Om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, werken we bij TCK met een geavanceerd CRM-systeem, waardoor alle medewerkers beschikken over alle relevante informatie.

Officiële aftrap World Team voor 4Daagse

Woensdagavond 6 maart was werkelijk een avond vol inspiratie! In de showroom van LOWA in het Sports Business Center vond namelijk de officiële aftrap plaats voor het World Team van Mo Hersi dat deel zal nemen aan de komende 4Daagse Nijmegen!

De dappere wandelaars van dit team hebben de vurige wens om de 4daagse te voltooien als vertegenwoordigers van het land waar hun roots liggen en waar ze familiebanden hebben.

Met trots voorziet TCK Sports Group deze fantastische groep van de benodigde uitrusting voor hun avontuur, waaronder uiteraard LOWA wandelschoenen en sokken, een deuter rugzak of heuptas en natuurlijk het officiële 4daagse startbewijs.

Benieuwd naar de duurzame sokken van Injinji?

Met trots presenteert Injinji de nieuwe Everyday Upcycled collectie met sokken die zijn gemaakt van gerecycled katoen en plastic flessen. Het productieproces van elke sok bespaart water, vermindert de uitstoot van CO2 en zet textielafval om in comfortabele, milieuvriendelijke textielvezels. Met de Everyday Upcycled heeft Injinji een sok ontworpen die comfortabel genoeg is voor dagelijks gebruik, maar die tegelijkertijd de ecologische voetafdruk minimaliseert en de hoeveelheid afval vermindert.

Lees meer...

LOWA leeft met en van de natuur

LOWA gaat zorgvuldig om met hulpbronnen en waar mogelijk gaat het merk zelfs verder dan de wettelijke vereisten, om zo het milieu en de gezondheid van medewerkers en klanten te beschermen. De materialen en apparaten, die qua vorm en functie geschikt zijn voor speciale, soms zeer veeleisende gebruiksomstandigheden, moeten niet alleen duurzaam en robuust zijn, maar ook vriendelijk voor het milieu en de gezondheid. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor het eindproduct, ook de productie moet plaatsvinden onder eerlijke en milieuvriendelijke omstandigheden. Op het gebied van duurzaam ondernemen heeft LOWA verschillende maatregelen genomen, waar je hieronder alles over kunt lezen.

Lees meer...

Je materiaal tijdens een bergtour repareren?

Tijdens een bergtour is een EHBO kit natuurlijk onmisbaar, zodat je (kleine) verwondingen kunt behandelen. Maar, wat doe je als er iets aan je materiaal kapotgaat? Benni en Paul van Ortovox geven je een aantal handige tips! Bekijk de video via de link onderaan dit bericht.

Lees meer...

Ga je voor een rolsluiting of een waterdichte rits?

Naast het gebruikte materiaal en de unieke hoogfrequente lastechniek, maakt ook de gebruikte sluiting een ORTLIEB tas 100% waterproof. Alle sluitingen die door het merk worden gebruikt, worden in een omgevingssimulator getest. De met IP (= Ingress Protection) gekenmerkte sluitingen vinden hun oorsprong in de elektrotechniek en worden steeds meer bij outdoor producten ingezet. Of je nu gaat voor een klassieke rolsluiting, een dekselsluiting of een TIZIP, in een ORTLIEB tas blijven jouw spullen droog en stofvrij.

Lees meer...

Wat maakt van een fietstas een goede fietstas?

Je bent net lekker onderweg op je fiets als boven je hoofd donkere wolken samenpakken en de eerste regendruppels uit de lucht vallen. Het laatste wat je wilt is dat je spullen nat worden… Gelukkig hoef je je daar met de fietstassen van ORTLIEB niet druk om te maken! De fietstassen van het merk zijn namelijk 100% waterproof. Daarnaast zijn ze ook nog eens volledig stofdicht. Je bagage is dus altijd optimaal beschermd. Volgens ORTLIEB maakt onder andere dat van een fietstas een goede fietstas. Wat nog meer? Je leest het hieronder.

Lees meer...

Waar komt jouw ORTLIEB tas vandaan?

Wist je dat ORTLIEB al sinds de oprichting in 1982 in Duitsland produceert en dit ook in de toekomst zal blijven doen? Zo weet je precies waar jouw ORTLIEB tas vandaan komt. Meer dan 70% van de materialen die het merk gebruikt komt uit Duitsland. Dit is niet alleen voordelig voor jou, maar ook voor het milieu, aangezien de standaarden op dit gebied in Duitsland doorgaans hoger zijn dan de internationale standaarden. Nog een voordeel voor ORTLIEB: de directe, betrouwbare en langdurige relaties met haar leveranciers. Met een ORTLIEB tas kun je dus waterproof én met een goed gevoel op pad!

Lees meer...

Fietsbroeken voor mannen en vrouwen, wat is het verschil?

We weten natuurlijk allemaal dat er behoorlijk wat verschillen tussen mannen en vrouwen zijn, maar wist je dat dit ook terug te zien is bij fietsbroeken? Voor vrouwen zijn er aparte damesfietsen, maar dus ook aparte fietsbroeken. De fietsbroeken voor vrouwen van GONSO zijn volledig aangepast aan de anatomie van het vrouwelijk lichaam en zorgen, net als de broeken voor mannen, voor optimaal comfort op de fiets. Wat precies het verschil is? Je leest het hieronder.

Lees meer...

Alles over de fietsbroeken van GONSO

Een fietsbroek is het belangrijkste contactpunt met de fiets, waardoor deze een grote rol speelt in het uren plezierig en zonder zorgen op het zadel zitten. Zadelpijn kan een serieus probleem zijn als je op de fiets zit. Het menselijk lichaam is simpelweg niet gemaakt om selectieve drukpunten, zoals zitten op een zadel, te verdragen. Als het lichaamsgewicht dan ook nog eens niet gelijkmatig wordt verdeeld over de ongevoelige delen van de zitbotten, kunnen beknelde zenuwen klachten veroorzaken. Het dragen van de juiste fietsbroek is dus ontzettend belangrijk. GONSO heeft een uitgebreide collectie fietsbroeken, zowel voor dames als voor heren. We hebben Heike Schönemann, snijspecialist bij GONSO, een aantal prangende vragen voorgelegd over de fietsbroeken van GONSO. Hieronder lees je er alles over!

Lees meer...

Omdat iedereen zich op de fiets comfortabel moet voelen

‘Ons doel is om mensen in alle maten te motiveren om te sporten en hen te ondersteunen bij het zorgen voor hun gezondheid’. Aan het woord is Heike Schönemann, snijspecialist bij het Duitse merk GONSO. In onderstaand interview vragen we haar alles over de fietskleding van GONSO, de materialen, de pasvormen en de maten. Lees snel verder!

Lees meer...

Omdat GONSO om de natuur geeft

Ken je de Fair Wear Foundation? Deze organisatie heeft als doel om de werkomstandigheden in de lokale fabrieken in de textiel- en kledingindustrie te verbeteren. Het Duitse merk GONSO geeft om de natuur en is al sinds 2011 lid van de Fair Wear Foundation. Kies je voor de fietskleding van GONSO, dan weet je dat je met een gerust hart op pad kunt.

Lees meer...