NL FR EN

LOWA PFC vrij vanaf 2025

De eerste stappen worden gezet met het nieuwe ePE membraan

LOWA staat voor de hoogste kwaliteit, een perfecte pasvorm en innovatie op alle gebieden. Daarom is het voor het merk ook zo belangrijk om materialen te blijven gebruiken die verantwoord handelen en de hoogste prestaties combineren. LOWA heeft de ambitie om vanaf 2025 volledig PFC vrij te zijn en zet nu al de eerste stappen richting dit doel. Hoe? Met een nieuw, PFC vrij ePE membraan. Hieronder vertellen we je er alles over.

LOWA steekt veel tijd, energie en middelen in het PFC vrij maken van haar collectie. Het doel is om de best mogelijke alternatieven te vinden en te gebruiken, zodat er niks verandert aan de prestaties en duurzaamheid van de producten.

Op het gebied van PFC vrije materiaaloplossingen werkt LOWA al een aantal jaar constructief samen met haar partner GORE-TEX. Na een succesvolle ontwikkeling en uitgebreide testen met het nieuwe PFC vrije ePE membraan gaat LOWA er nu actief mee aan de slag. Het merk zal dit jaar met de overstap beginnen en dan voorlopig alleen met nieuwe modellen. De volledige overstap zal voor de collectie voor voorjaar/zomer 2025 plaatsvinden.

Over het nieuwe ePE membraan
De basis van het nieuwe GORE-TEX ePE membraan bestaat uit geëxpandeerd polyethyleen. ‘Wat betreft eigenschappen zullen er in de toekomst geen compromissen zijn. Het PFC vrije membraan blijft scoren op het gebied van een laag gewicht, flexibiliteit en robuustheid, zodat water- en winddichtheid en ademend vermogen gegarandeerd blijven. Dankzij de lage materiaalmassa en een innovatieve materiaalcombinatie heeft het nieuwe alternatief een lagere milieubelasting’, vat Jakob Krauss, hoofd Product Management bij LOWA, samen. Op het gebied van kwaliteit en functionaliteit zijn de vorige en nieuwe membranen gelijk en bieden ze identieke prestaties. Hieronder hebben we alle bewezen eigenschappen en functionaliteiten op een rij gezet:

- lichtgewicht en robuust: dankzij de hoge verhouding tussen stevigheid en gewicht kunnen extreem lichte, dunne composieten worden gecreëerd, die toch robuust zijn.
- duurzame prestaties: de combinatie van polyurethaan en een lage massa maakt een permanent waterdicht, winddicht en ademend membraan mogelijk.
- lagere milieubelasting: het membraan is vrij van PFC’s. Daarnaast is bij de productie de nadruk gelegd op het verminderen van de algehele milieubelasting en de ecologische voetafdruk.

Meer informatie en nieuws over de overstap en een introductie van het nieuwe GORE-TEX ePE membraan zal samen met GORE-TEX binnenkort worden gecommuniceerd. Samen zullen we zorgen voor een efficiënte, soepele en stabiele overgang naar een PFC vrij productassortiment.