Doneren in plaats van besparen

deuter gaat voor groen tijdens Green Friday!

Groen is een belofte. Daarom doet deuter het op Black Friday helemaal anders! Het merk doopt deze dag om tot Green Friday en neemt daarmee haar verantwoordelijkheid voor mens en natuur. Daarnaast zet deuter zich dit jaar in voor het EOCA project ‘Walk the Trail!’ in Patagonië (Argentinië). Hoe? Het merk doneert 10% van de omzet die van 26 tot en met 28 november in de online shop in de deelnemende landen behaald wordt aan dit project. Hieronder lees je meer over deze groene actie!

Verantwoordelijkheid voor het milieu komt met name tot uiting in ons dagelijks handelen. Daarom is deuter van mening dat alle aankoopbeslissingen zorgvuldig en bewust genomen moeten worden, in plaats van impulsief en zonder nadenken op koopjes te jagen. Hierdoor kan iedereen zelf bepalen hoe groot zijn/haar ecologische voetafdruk zal zijn. Om zelf ook verantwoordelijkheid te nemen ziet deuter af van verleidelijke kortingen en schenkt het merk in plaats daarvan 10% van de Green Friday online winkelverkopen aan duurzame doelen.

Wie ondersteunt deuter?
Dit jaar ondersteunt deuter tijdens Green Friday het project ‘Walk the Trail!’. Dit project is opgenomen in het programma van EOCA (European Outdoor Conservation Association). EOCA is een non-profitorganisatie die wereldwijd natuurbeschermingsprojecten organiseert. deuter was in 2006 een van de oprichters van de organisatie.

Uit alle prachtige projecten heeft deuter voor ‘Walk the Trail!’ gekozen. ‘Omdat we van de natuur houden en het ons thuis is. Vooral bergsporten liggen ons natuurlijk nauw aan het hart. Om zo lang mogelijk van deze natuur te kunnen profiteren, willen we deze duurzaam beschermen, behouden en ontwikkelen. Duurzaam beheer is van groot belang om bestaande natuurlijke hulpbronnen te bevorderen en het behoud van natuurlijke ecosystemen te verbeteren’, aldus deuter. Maar, wat gebeurt er precies in Patagonië?

De Refugio Frey (Frey hut) is een populaire bestemming voor trekking en klimmen en met tot 700 bezoekers per dag de meest bezochte plek in het Nahuel Huapi National Park in Patagonië, Argentinië. Dit heeft echter gevolgen voor de lokale leefgebieden, die belangrijk zijn voor de opslag van koolstof en waar verschillende inheemse en bedreigde planten leven. Het huidige wandelpad leidt door een berglandschap in het hooggebergte en naar de oevers van de Toncek en Schmoll meren. De stichting ‘Banco de Bosques’ zal samenwerken met milieuactivisten, ecologen en medewerkers van het nationale park om de impact op 85 hectare waardevolle leefomgeving te verminderen, door delen van het pad te verplaatsen en speciale toegang tot de oevers van het Toncek meer te creëren. Hierdoor kan het vertrappen van delicate planten langs de oevers vermeden worden. Lokale materialen worden gebruikt, erosie en waterafvoer naar het Toncek meer wordt verminderd en het leefgebied rond het oude pad wordt hersteld. Bekijk ook zeker de video onderaan dit bericht om meer te weten te komen over ‘Walk the Trail!’.

Kies je bewust voor de duurzame producten van deuter, dan maak je het merk heel blij. Weet je niet zeker of je iets nieuws nodig hebt, doe het dan zonder. In het belang van het milieu én je eigen portemonnee.