Team SD Worx gaat op reis met deuter

deuter wordt sponsor voor alle reismaterialen van de beste vrouwelijke wielrennersploeg ter wereld

deuter, algemeen bekend als dé rugzakspecialist, bekend voor haar pasvorm en comfort, start een nieuwe partnership met Team SD Worx als sponsor van reismateriaal tot en met 2022. Zowel de wielrenners als crew worden daarmee de komende twee jaar uitgerust met de deuter reistassen en backpacks.

Team SD Worx was de afgelopen jaren de beste vrouwenploeg in het internationale peloton. Meest bekend is Anna van der Breggen die olympisch kampioen werd in 2016 en de huidige wereldkampioen op de weg en in het tijdrijden is. Voor 2021 telt Team SD Worx veertien rensters.

Het Team SD Worx werd opgericht in 2011 en is sinds eind 2015 het beste vrouwenteam ter wereld in de UCI-ranking. In 2015, 2016, 2017, 2018 en 2020 veroverde het team de individuele wereldtitel én in 2016 werd het team wereldkampioen ploegentijdrit. De ploeg heeft met Anna van der Breggen en o.a. Chantal Blaak, Amy Pieters en Jolien D’Hoore in de afgelopen jaren vrijwel alle belangrijke vrouwenwedstrijden gewonnen. Enkele teamleden van het Team SD Worx zullen ook uitkomen op de Olympische Spelen in Tokio.

Het vrouwenwielrennen krijgt over het algemeen steeds meer aandacht en is op dit moment een groeiende sport. In de toekomst wil Team SD Worx dan ook het nummer één team, in de wielerwereld van vrouwen, blijven. Daarnaast willen ze jong talent een kans geven en actief bijdragen aan nieuwe en verbeterde fietsproducten voor vrouwen.

De samenwerking tussen deuter en Team SD Worx is dan ook een mooie match, aangezien er een aantal raakvlakken zijn. Wielrennen is namelijk een toegankelijke en groene, oftewel duurzame sport. Duurzaamheid staat centraal bij het merk deuter. deuter probeert namelijk altijd zo duurzaam mogelijk te handelen. Zo zijn de deuter producten sinds zomer 2020 volledig PFC-vrij en worden de UP collectie rugzakken volledig van PET flessen gemaakt.

Bovendien bestaat het Team SD Worx uit alleen vrouwelijke fietssters. deuter staat bekend om haar rugzakken met SL label, die speciaal gemaakt worden op de anatomie van het vrouwelijke lichaam. Het SL label van deuter is dan ook een passend accessoire: een accessoire dat onder andere staat voor alle sterke vrouwen die toppen bereiken, van de natuur houden en een uitdaging niet uit de weg gaan. En laat dit nu perfect bij de dames van het Team SD Worx passen.

deuter kijkt uit naar deze mooie samenwerking en wenst het team alvast veel succes met de komende wedstrijden.

Credit: Sportfoto.nl