Wintertijd is tijd voor PrimaLoft®!

Gonso meets PrimaLoft®

De fiets laten staan omdat het te koud is? Think again! Gonso heeft een uitgebreide collectie fietskleding met PrimaLoft®, zodat jij ook in de winter comfortabel kunt fietsen. Maar, wat is PrimaLoft® eigenlijk en hoe werkt het? Het antwoord op deze vragen en meer kun je in onderstaand bericht vinden.

Wat is PrimaLoft®?
Als kunstmatig dons zorgt PrimaLoft® in outdoor- en fietskleding voor perfecte bescherming tegen kou, dankzij een optimale verhouding tussen gewicht en volume. De isolerende werking dankt het synthetische materiaal aan de ultrafijne, zachte polyestervezels, die dicht op elkaar samengevoegd worden en zo de functionaliteit van klassiek dons nabootsen.

Alle voordelen van PrimaLoft® op een rijtje:
- warm, zelfs wanneer het materiaal nat is
- sneldrogend
- ademend en winddicht
- lichtgewicht en zacht
- klein op te vouwen
- duurzaam en slijtvast
- onderhoudsvriendelijk

Hoe werkt PrimaLoft®?
Het kunstmatige dons PrimaLoft® is een zeer fijn net met vele kleine luchtkamers. Deze luchtkamers slaan de lichaamswarmte op en beschermen het lichaam zo tegen wind en kou. Op deze manier imiteert PrimaLoft® het principe van klassiek dons, dat voor outdoor- en fietskleding nogal wat nadelen heeft. PrimaLoft® warmt bijvoorbeeld ook als het nat is, ideaal voor in de herfst en winter!

Waarom is PrimaLoft® onmisbaar in fietskleding?
Naast dat het, net zoals dons, lekker warm is, is PrimaLoft® ook waterafstotend en sneldrogend. Daarnaast is voor fietsers het ademend vermogen, ook bij lage temperaturen, zeer belangrijk. Functionele kleding met PrimaLoft® kan tevens klein opgevouwen worden en is onderhoudsvriendelijk.

Welke PrimaLoft® vezel gebruikt Gonso?
Gonso gebruikt voor alle PrimaLoft® producten PrimaLoft® Silver Isolation 70% PCR. Deze technische vezel is milieuvriendelijk en wordt voor 70% uit gerecyclede PET flessen gemaakt. Testen hebben uitgewezen dat een vulling van 40g/m² in sportieve kleding en een vulling van 60g/m² in fietskleding ideaal is.

Gonso meets PrimaLoft®
Onderstaande Gonso producten zijn voorzien van PrimaLoft®:

Voor hem
Skraper PrimaLoft® jack
Moata M PrimaLoft® shorts
Mula PrimaLoft® jack
Glandon PrimaLoft® bodywarmer

Voor haar:
Moata W PrimaLoft® broek
Skrapa PrimaLoft® jack
Glandonna PrimaLoft® bodywarmer

Ontdek meer over PrimaLoft® in de video onderaan dit bericht!