Terugblik TCK Winter Academy ‘19

Volop aandacht voor The Fit Protocol, Test & Try, TCK Challenge en meer!

Wij kijken weer met een goed gevoel terug op onze jaarlijkse TCK Winter Academy. Op zondag 22 en maandag 23 september ontvingen wij onze klanten en relaties in Snowworld te Landgraaf. Met een bomvol programma met o.a. clinics, workshops en presentaties waren het inspiratievolle en bovenal waardevolle dagen.De rode draad dit jaar in het programma van de TCK Winter Academy was The Fit Protocol, dit protocol zorgt voor een win-win-win situatie voor de consument, de retailer én het merk. Specialisatie en persoonlijke aandacht worden steeds belangrijker, hier is dus een sleutelrol voor de verkoper (retailer) weg gelegd. Het Fit Protocol is een methode die ervoor zorgt dat elke verkoper in de winkel op dezelfde manier de consument bedient, ongeacht diens niveau. Daarmee hebben verkopers de perfecte tool in handen om te zorgen voor een optimale winkelervaring voor de consument en is er optimaal aandacht voor advies, directe èn indirecte verkoop.

“ Dit jaar waren de de skiboot clinics georganiseerd rondom het Fit Protocol. Naast presentaties van de concepten en highlights van de collecties was er met name aandacht voor de praktische toepassing van die collecties binnen het Fit Protocol. Aan de hand van een aantal scans uit de 3D scanner en een omschrijving van de “persona’s” die daarbij hoorden, werd – het protocol volgend- eerste de analyse van deze skiër gedaan en werd daarna gekeken met welk type skischoen en andere producten en services deze consument nu het best geholpen was. Dit werd interactief met de zaal gedaan en leverde zeker interessante gesprekstof op. Het doel van de clinics, namelijk om zowel de collecties als het Fit Protocol praktisch te doen leven, is dan ook zeker bereikt!” Pepijn van den Hoogen – Commercieel directeur TCK Sports Group.

Deelnemers aan de academy konden volop gebruik maken van de ‘Test & Try’ op de piste met onze merken; Tecnica, Nordica, Blizzard, Marker, Dalbello, Völkl. Maar ook ‘off piste’ was er meer dan genoeg informatie te vergaren tijdens de workshops en in de info stands van: Sidas, Ortovox, X-Socks, Leki en Uvex. Deelnemers waren ook erg enthousiast over de TCK Verrassings Challenge en gingen de zitski-uitdaging dan ook graag aan. De challenge werd verzorgt door de vereniging voor gehandicapte wintersporters (VGW), zij hebben de materialen en begeleiders ter beschikking gesteld.

Special guest en spreker dit jaar was Anna Jochemsen (op de foto in het midden tussen commercieel directeur Pepijn van den Hoogen en algemeen directeur Dirk Schaffrath). Zij deelde haar inspirerende verhaal over haar leven als paralympisch sporter (alpine ski). Na haar deelname aan de Spelen in Pyeongchang (2018) koos Anna ervoor om rust te nemen en na te denken over haar toekomst. Ze zet haar ervaringen als topsporter nu in op de werkvloer.

Onderstaand vind je alle beeldmateriaal van de TCK Winter Academy.