1972

Oprichting

TCK is in 1972 opgericht door Guido Schaffrath als bespanservice voor tennisrackets. TCK was toen nog bekend onder de naam Tornado Sport Schaffrath, en later werd dit Lowa Benelux BV en Tornado Sport BV.

1987

Lowa

In 1987 werd besloten om meer nadruk te leggen op het importeren en distribueren van sportartikelen en minder op de detailhandel. Het winkelpand werd verruild voor een kantoor en magazijn aan de Remigiusberg in Simpelveld. In 1989 werd het importeurschap voor het Duitse wandel- en skischoenenmerk Lowa binnengehaald. In dat jaar werden 300 paar Lowa schoenen verkocht in de Benelux.

1993

Dirk bij TCK

Dirk bij TCK In 1993 begon Dirk, de oudste zoon van Guido, bij het familiebedrijf. In eerste instantie om de voorraad, order- en factuurverwerking te automatiseren. En ondertussen kwam er een nieuwe structuur en kwamen er nieuwe merken. Het gevolg: nieuwbouw. Dit keer aan de Koperslager in Heerlen waar TCK ook nu nog gevestigd is.

1997

TCK Sports Group

<

In 1997 / 1998 nam Dirk Schaffrath de leiding van het bedrijf over. Dirk introduceerde de naam TCK Sports Group als verzamelnaam voor Lowa Benelux BV en Tornado Sport BV. Dirk wil tot op de dag van vandaag niet zeggen waar de letters TCK voor staan, alleen dat het met zijn verleden als computer whizzkid te maken heeft. En nee, de C staat niet voor computer...

and counting

and counting

In 2016 telt TCK ruim 50 medewerkers TCK Sports Group behoort tot de grootste onafhankelijke importeurs in de sport- en outdoorbranche in de Benelux. Koploper op het gebied van automatisering, waaronder TCK OrderOnline en het interne CRM systeem Synergy. Tevens voorziet TCK in Drop Shipments en werken wij met de garantie ‘vóór 16 uur besteld, de volgende dag in huis’. TCK Sports Group is klaar voor de toekomst!